Direktlänk till inlägg 11 maj 2013
Om du är nybörjare vad det gäller LCHF kan jag varmt rekommendera er att läsa böcker av Sten Sture Skaldeman!
Jag köpte hans bok "ät dig ner i vikt -praktiskt viktminskning för feta män och runda kvinnor" av en slump. Den är skriven på ett sätt som gjorde att jag log ett antal gånger. Han är finurlig denne man!
Nästa bok av honom som jag inköpte var: "Kokbok GI-noll! Hälsokosten som retar alla läkare".
I den finns ett bra recept på Coleslaw som jag nämnde för ett tag sedan här i bloggen.
Den görs på några minuter och du behöver:
1 vitkålshuvud
1 gul eller röd lök
Dressing:
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
1 msk fransk senap
1 skvätt citron
rikligt med svartpeppar
Blanda dressingen och rör ner en finhackad medelstor lök.
Klyv kålhuvudet på mitten och ta bort det grövsta av rotstocken.
Finstrimla kålen i millimeterbreda remsor. Använd osthyvel, vass kniv eller rivjärn.
Mata ner kål i dressingen tills du får en smidig röra.
Smaka av med citron, salt & peppar.
Blandningen är bäst efter ett till två dygn.
Det enda tråkiga med dagens möte med sockersköterskan var det att jag, ännu en gång, fick bannor och blev uppläxad.. Det gäller naturligtvis mitt intag av kolhydrater. Eller snarare bristen av kolhydrat intag. Jag nollar absolut inte - äter...
Härom dagen ville min dotter ha "den där goda gratängen med kassler". Så här får ni ta del av det receptet! 4 port ca 45 minuter 2 stora broccolibuketter 1 klick smör (ej margarin) 1 gul lök 4 dl vispgrädde 400 gr strimlad kas...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|